Temari sushi – sushi balls
Storebror vil gerne have sushi. “Hmmmm, johhh – det kan vi da godt få”. Jeg havde set en artikel om Temari sushi i Irmas nyeste blad “Krydderiet” nr. 1 , 2018 , s. 17 (se http://ipaper.ipapercms.dk/CoopDanmark/irma/krydderiet/irma-krydderiet-5-201722/?page=16), og tænkte, at de måtte være nemmere at lave end rullerne.
Kuglerne blev lidt for store; ikke i følge en opskrift på nettet, som beskrev bordtennis-bold-størrelse, men næste gang vil jeg nok lave dem 1/3 mindre, da det er meget ris at skulle spise på én gang, men det kan jo være meget individuelt hvad man kan lide; man må prøve sig frem.
Vi brugte sushi ris (6.8 g protein/100g) som lister. 1 liste rå sushi ris = 7 g. Så afhængig af hvor meget man må få, blander man lavprotein ris i for resten. Det er så lidt pynt, der kan være på, så det talte vi ikke med i phe regnskabet.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
40 g Sushi ris, Blue Dragon (6.8 g protein/100g) | 140 |
60 g Loprofin ris | 8.5 |
150 g vand | – |
13 g Risvinseddike, Blue Dragon (0.2 g protein/100g) | – |
14 g sukker | – |
2.5 g fint salt | – |
Grønt | |
Radise i tynde skiver, skåret med en mandolin | ? |
Skoleagurk i tynde skiver, skåret med en mandolin | ? |
Tomat – indmad taget ud, kun skallen er brugt. | ? |
Violife ost – en tynd skive | ? |
Avocado – i tynde både. | ? |
Tilbehør | |
Sojasauce, Inspiring Food (4.2 g protein/100g) | 1 liste = 12 g |
Syltet ingefær, Blue Dragon (<0.1 g protein/100g) | – |
Wasabi, Blue Dragon (3.8 g protein/100g) | 1 liste = 13 g |
Tang caviar, Lysekils (0.2 g protein/100g) | – |
Chili mayo, Santa Maria (0.9 g protein/100g) | – |
Hele sushi-ris delen af opskriften indeholder 6 lister. Resten er ikke regnet med.
1/2 plade Nori tang blev brugt til en maki rulle. 1 plade vejer ca. 2.2 g og indeholder 46.1 g protein/100g.
1 plade svarer til ca. 2305 mg phe/100g, dvs. 51 mg phe/2.2 g plade. Dvs. 1 plade Nori tang svarer til ca. 2 lister.
½ plade svarer til ca. 1 liste (25 mg phe).
Sådan gør du:
- Vej sushi risene af, og skyl dem i koldt vand. Si vandet fra.
- Kom lavprotein risene i en gryde sammen med sushi risene, og hæld vandet på.
- Kog i ca. 10 min.
- Sluk for varmen, og lad gryden stå i 5 min.
- Bland risvinseddike, vand, sukker og salt.
- Når sukkeret er opløst, hældes det hen over risene.
- Lad risene køle lidt af, inden de bruges.
- Tag et stykke husholdningsfilm (en pæn størrelse), og læg det på bordet.
- Læg det, som skal pynte toppen af temari’en, på husholdningsfilmen.
- Læg en skefuld ris ovenpå og fold husholdningsfilmen sammen omkring risene, så der dannes en bold.
- Drej husholdningsfilmen rundt, så der formes en kugle.
- Når den er formet fint, løsnes husholdningsfilmen igen, og temari’en sættes på et fad.
- Man kan også forme temari’en og pynte den bagefter, hvis man syntes det er nemmere.
- Se evt. på nettet for mere inspiration til pyntning. Der findes youtube videoer om hvordan man laver temari’en i husholdningsfilmen.
- Vi brugte resten af risene på en maki rulle – ½ stykke Nori tang med et lag sushi ris + strimler af agurk, gulerod, mango og avocado, blev rullet sammen.
- Lad rulle ligge i ca. 15 min, så er den nemmere at skære i skiver.
- Brug lidt sojasauce samt lidt wasabi til at dyppe i, og spis syltede ingefær til.
- Dejlig hyggespise!