Okonomiyaki – japansk pandekage

Okonomiyaki – japansk pandekage

Denne ret har jeg haft lyst til at prøve længe. Inspirationen er hentet fra Louise Lorangs pandekagebog.

Ingredienser

VARE MG PHE
75 g spidskål i fine strimler (skåret på en mandolin) 34.5
12 g forårsløg i tynde skiver 7
71 g Semper Lavprotein mel  11
3.5 g  Maizena  0.5
1 g bagepulver  –
90 g grøntsagsbouillon, Oscar (2.5 g pulver + 87.5 g kogende vand) 13
57 g groft revet gulerod 9.5
1 g frisk revet ingefær 0.5
Sauce
60.5 g Ketchup, Heinz (1.2 g protein/100g) 36.5
13.8 g worchestersauce, Lea & Perrins (0.8 g protein/100g) 5.5
13 g sojasauce, Inspiring food (REMA1000) (x g protein/100g) 27.5
3 g sukker  –
Et skvæt sherry vineddike  –
Tilbehør
Chili mayo, Santa Maria (0.9 g protein/100g)  –
Lidt forårsløg i strimler

 

Pandekagen indeholder 3 lister.

Saucen indeholder 3 lister; 1 liste = 33 g. 1.5 g protein/100g. (Man bruger kun lidt til at smøre henover pandekagen.)

Sådan gør du:

  • Kog bouillonen, og lad den køle af.
  • Bland mel, maizena og bagepulver.
  • Kom den afkølede bouillon i.
  • Rør dejen glat.
  • Snit spidskålen helt fint på en mandolin.
  • Skær forårsløget i tynde strimler.
  • Riv guleroden groft.
  • Riv ingefæren fint.
  • Kom spidskål, forårsløg, gulerod og ingefær i dejen, og bland det godt.
  • Kom lidt fedtstof på panden – ikke for meget.
  • Kom dejen op på en pande, og lad den stege et stykke tid (6-8 min) under låg.
  • Brug evt. en tallerken til at lægge hen over panden, når pandekagen skal vendes første gang.
  • Steg pandekagen til den er gyldenbrun på begge sider.
  • Server med et tyndt lag sauce og chili mayo hen over + et drys af forårsløg.
  • Det er vigtigt, at sauce og mayo kommes på, da det er helheden, der giver den gode smag (der er ikke kommet sauce og mayo på pandekagen vist på billedet ved fotografering).
  • Server med salat og evt. et flutes.