Aubergine curry
En lækker mild curry ret. Kan man lide mere smag, så kom mere krydderi i.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
681 g aubergine (ca. 2 stk) | 279 |
Olivenolie | – |
Salt | – |
123 g rå løg | 43 |
10 g rå ingefærrod | 4.5 |
4 g hvidløg | 7 |
247 g fl. tomat (ds.) | 81.5 |
1 g stødt kardemomme | 5.5 |
2.5 g stødt koriander | 15 |
3.5 g gurkemeje | 14 |
388 g kokosmælk, Santa Maria | 291 |
216 g Oatly Imat 13% (havrefløde; 1 g protein/100g)) | 108 |
Lidt chiliflager | |
Hele retten indeholder 34 lister, 848 mg phe og 20.2 g protein.
1.3 g protein/100g. 1 liste = 44 g.
Sådan gør du:
- Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver og drys dem med groft salt.
- Lad dem ligge i ca. 20-30 min så det bitre i auberginen trækkes ud.
- Skyl aubergine skiverne fri for salt og skær dem i tern.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir, og kom lidt olivenolie over.
- Bland olien ind i ternene ved at vende dem rundt med hænderne.
- Sæt pladen i ovnen, og steg aubergine ternene ved 200°C i ca. 20 min.
- Kom finthakket løg, presset hvidløg, finthakket ingefær, stødt kardemomme, stødt koriander, gurkemeje og lidt chiliflager i en gryde med olie, og svits det til løgene er bløde.
- Tilsæt de fl. tomater, kokosmælk, havrefløde og de færdigstegte auberginer, og giv det et opkog.
- Lad det simre i ca. 20 min.
- Server med lavprotein ris og evt. naan brød.