Søde kartoffel nuggets
Dette er en gammel SHS opskrift som er fordansket!
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
79 g søde kartofler | 58 |
20 g løg | 7 |
20 g bladselleri | 4.5 |
4 g smagsneutral olie | – |
Fint salt | – |
9 g Semper Lavprotein mel | 1.5 |
6 g Finax glutenfri rasp (< 0.5 g protein/100g) | 1.5 |
Lidt chilipulver | – |
Finax glutenfri rasp (< 0.5 g protein/100g) | ? |
Orgran No Egg + vand | – |
Hele opskriften indeholder 3 lister og 75 mg phe.
Sådan gør du:
- Kog den søde kartoffel i let saltet vand til den er mør.
- Hæld vandet fra og mos den.
- Kom løg og bladselleri i en minihakker og hak det fint.
- Svits grøntsagerne i olie i 2-3 min.
- Kom de svitsede grøntsager op i den mosede kartoffel sammen med mel, chilipulver, salt og rasp.
- Sæt blandingen på køl i ½-1 time.
- Form blandingen til nuggets.
- Lav en blanding af æggeerstatning og vand i en dyb tallerken og kom rasp i en anden tallerken.
- Vend de små nuggets i æggeerstaningen og derefter i raspen.
- Steg de små nuggets i varm olie på en pande – få ad gangen i ca. 2-3 min indtil de er gyldne.
- Læg dem på en køkkenrulle så overskydende olie suges væk.
- Drys med lidt salt.
- Server kolde eller varme.