Små tærter

Små tærter

Lækker tærte. Opskriften bygger på en Nutricia opskrift, hvor jeg har ændret lidt på fyldet.

Ingredienser

VARE MG PHE
Tærtedej
100 g Semper Lavprotein  mel 15
50 g smør  12.5
1 g Dijon sennep (8 g protein/100g)  4
Vand til at samle dejen med.  –
Fyld
50 g porre i skiver  25
75 g bladselleri  16.5
1 g hvidløg  2
75 g Imat Oatly 13% (havrefløde)  37.5
18.5 g Creme Bonjour med hvidløg (smøreost); 2.7 g prot./100g  25
8 g Semper Lavprotein mel  1
Lidt oregano
Lidt fint salt  –
Lavprotein revet ost – f.eks. Violife Pizza.

 

Hele opskriften indeholder 5.5 lister og 139 mg phe. 1.0 g protein/100g.

En liste svarer til ca. 61 g.

Sådan gør du:

 

  • Fyld: Smelt smørret i en gryde og tilsæt bladselleri og porre, som er skåret i fine, tynde skiver + presset hvidløg.
  • Lad det stå og simre til det er mørt.
  • Bland havrefløde, smøreost og LP mel i en skål for sig.
  • Tærtedej: Kom mel, smør og dijonsennep i en skål.
  • Smuldr smørret i melet, og saml dejen med lidt vand.
  • Brug to små tærte forme.
  • Smør fadene med lidt fedtstof.
  • Rul dejen ud, og kom den i tærteformene.
  • Prik tærterne med en gaffel.
  • Forbag tærterne i ca. 10 min ved 225°C.
  • Skru temperaturen ned til 200°C.
  • Kom fyldet på tærtebunden, og hæld havrefløde blandingen over.
  • Drys med et lag LP ost, som smelter.
  • Bag i ca. 15-20 min.
  • Hold øje tærterne.
  • Tag dem ud, og lad dem køle lidt af.
  • Er gode som aftensmad, til frokostbordet, madpakken eller til en picnic.

NB: Er ikke nem at få ud af tærte formen, så lad den blive i formen.