Små tærter
Lækker tærte. Opskriften bygger på en Nutricia opskrift, hvor jeg har ændret lidt på fyldet.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
Tærtedej | |
100 g Semper Lavprotein mel | 15 |
50 g smør | 12.5 |
1 g Dijon sennep (8 g protein/100g) | 4 |
Vand til at samle dejen med. | – |
Fyld | |
50 g porre i skiver | 25 |
75 g bladselleri | 16.5 |
1 g hvidløg | 2 |
75 g Imat Oatly 13% (havrefløde) | 37.5 |
18.5 g Creme Bonjour med hvidløg (smøreost); 2.7 g prot./100g | 25 |
8 g Semper Lavprotein mel | 1 |
Lidt oregano | – |
Lidt fint salt | – |
Lavprotein revet ost – f.eks. Violife Pizza. | – |
Hele opskriften indeholder 5.5 lister og 139 mg phe. 1.0 g protein/100g.
En liste svarer til ca. 61 g.
Sådan gør du:
- Fyld: Smelt smørret i en gryde og tilsæt bladselleri og porre, som er skåret i fine, tynde skiver + presset hvidløg.
- Lad det stå og simre til det er mørt.
- Bland havrefløde, smøreost og LP mel i en skål for sig.
- Tærtedej: Kom mel, smør og dijonsennep i en skål.
- Smuldr smørret i melet, og saml dejen med lidt vand.
- Brug to små tærte forme.
- Smør fadene med lidt fedtstof.
- Rul dejen ud, og kom den i tærteformene.
- Prik tærterne med en gaffel.
- Forbag tærterne i ca. 10 min ved 225°C.
- Skru temperaturen ned til 200°C.
- Kom fyldet på tærtebunden, og hæld havrefløde blandingen over.
- Drys med et lag LP ost, som smelter.
- Bag i ca. 15-20 min.
- Hold øje tærterne.
- Tag dem ud, og lad dem køle lidt af.
- Er gode som aftensmad, til frokostbordet, madpakken eller til en picnic.
NB: Er ikke nem at få ud af tærte formen, så lad den blive i formen.
You must be logged in to post a comment.