“And/Kalkun” og “Flæskesteg”

“And/Kalkun” og “Flæskesteg”

Vi har brugt denne opskrift i nogle år. Den er fra CFL siden og smager super godt. Går fint med lidt rødkål og Brdr. Price’s brune sovs.

 

Ingredienser

VARE MG PHE
102 g kogte kartofler 79
23 g gulerod 4
16 g løg 5.5
8 g bladselleri 2
23 g smør 6
 1.5 g presset hvidløg  2.5
 19 g Finax lavprotein mel  1
 Lidt salt og peber

 
Hele opskriften indeholder 4 liste og 100 mg phe.

 

Sådan gør du:

  • Kartoflerne koges.
  • Gulerod, løg og bladselleri kommes i en mini hakker og hakkes fint.
  • Gulerod, løg og bladselleri svitses på en pande i smør sammen med presset hvidløg.
  • Kartoflerne pureres ned i en skål vha. en kartoffelpresse (alias en gourmetpresse).
  • Grøntsagerne blandes sammen til en fin dej.
  • Melet kommes i + lidt salt og peber.
  • Rul dejen forsigtigt ud i ca. 0.5-1 cm tykkelse.
  • Tryk dejen ud med en kalkun cookie cutter eller en grise cookie cutter.
  • Kalkunen eller flæskstegen steges på en pande i lidt smør – ikke for meget, så bliver de lidt vamle.
  • Server med rødkål, brune kartofler og brun sovs.