Selleribøf

Selleribøf

En god selleribøf, serveres til f.eks. lavprotein pasta eller lavprotein kartoffelmos.

Ingredienser

VARE MG PHE
74.5 g rodselleri, rå (1 skive) 33.5
Lidt smør til stegning
Finax lavprotein mel eller andet LP mel
Æggeerstatning
F5.5 g Finax glutenfri rasp (<0.5 g protein/100) 1.3
Lidt fint salt og lidt smoked paprika

 

Opskriften giver ca. 1 bøf.

Hele opskriften indeholder ca. 1.5 lister.

Total mængde protein = 1.4 g

53 g = 1 liste.

1.9 g protein/100g.

 

Sådan gør du

  • Skær en skive af en rodselleri – ca. ½-1 cm tyk.
  • Skær skrællen af.
  • Damp skiven over noget vand til den er mør – ikke smattet mør, men blødere.
  • Køl den af et øjeblik.
  • Kom lidt lavprotein mel i en dyb tallerken.
  • Rør lidt æggeerstatning f.eks. Egg fra Orgran og lidt vand sammen til en lidt tyk pasta i en anden dyb tallerken.
  • Kom 5.5 g rasp + lidt fint salt og lidt smoked paprika ud på en sidste dyb tallerken.
  • Dyp bøffen i melet, derefter i æggeerstatningsmixet og sidst i raspen.
  • Steg bøffen i smør på en pande.
  • Server med lidt lavprotein pasta, noget salat eller som bøf i en burgerbolle med lidt grønt.