Ungarsk gullash

Ungarsk gullash

Ungarsk gullash som alternativ til f.eks. kødsovs serveret med pasta eller kartoffelmos.

Ingredienser

VARE MG PHE
Lidt mild paprika
22 g løg 7.7
1.5 g hvidløg 2.7
89 g flåede tomater fra dåse 29.4
3 g konc. tomatpuré 3.6
33 g champignon 23
31 g gulerod 5.6
55 g sød kartoffel 40
9 g grøn peberfrugt 2.4
8 g rød peberfrugt 3
29 g piskefløde 32
Salt
Peber

 

Hele retten indeholder 6 lister, 150 mg phe.

 

Sådan gør du:

  • Hæld olien i en stor stegepande. Når olien er varm tilsættes paprika.
  • Skræl og hak løgene. Tilsæt løgene, og steg løgene i et par minutter
  • Mens løgene steger, skrælles og knuses hvidløget og tilsættes panden.
  • Snit tomaterne så fint som muligt, og kom dem herefter på panden sammen med tomatpuré, paprika.
  • Snit svampe, gulerødder, søde kartofler og peberfrugt i mindre størrelser, og kom dem på panden.
  • Da retten bliver tykkere jo længere den koger, er det vigtigt hele tiden at holde øje med den.
  • Tilsæt fløden, og lad retten koge igennem.
  • Smag til med salt og peber.

Vink: Retten må gerne have en tydelig smag af paprika.