Lakridskage

Lakridskage

Denne kage bygger over en Chokoladekage opskrift fra MetaX. Min søn ønskede at få en lakridskage på sin fødselsdag…..jeg tror, at det lykkes!

Brun farin har en lidt lakridsagtig smag som gør det godt sammen med lakridspulveret.

Ingredienser

VARE MG PHE
75 g Schooxi, MetaX  53
90 g smør  22.5
90 g brun farin  –
140 g Sunny, MetaX  11
10 g Ballastomaxx  0
10 g Karlsens søde Lakridspulver (8 g protein/100g), Irma  40
6.5 g bagepulver  –
10 g Kuchen-Fein  1.5
100 g ProZero

 

Hele opskriften indeholder 5.1 lister, 129 mg phe og 3.1 g protein.

Sådan gør du:

  • Hak Schooxi groft og bland det med smør i en lille gryde.
  • Blandingen smeltes ved lav temperatur.
  • Brun farin, Sunny, Ballastomaxx, lakridspulver og bagepulver blandes i en skål.
  • Kuchen-fein og ProZero blandes i en anden skål og røres med el-pisker på højeste niveau i 1 min.
  • Schooxi-smør blandingen, melblandingen og det piskede kuchen-fein/ProZero samles i en skål, og røres til en glat dej med en el-pisker.
  • Kom dejen i en brownie form (ca. 22 cm x 22 cm) med bagepapir i.
  • Bages i forvarmet ovn ved 180°C i ca. 20-25 min.
  • Lad kagen køle af på en rist.
  • Når kagen er afkølet, kan man komme lakrids guf (se opskrift her på lpmad.dk) på.
  • Brænd overfladen let med en mad-gasbrænder.