Karry “sild”

Karry “sild”

Vores søn har altid været fascineret af smagen af karry. Nogle gange har vi købt et lille glas glyngøre sild og blendet, som han har fået det på sin mad. Han er også meget glad for æggesalat fra f.eks. Gråsten.

Her er en opskrift, som er lavet ud fra en blanding af Plantepushernes “Lad silden svømme” og  Månebarnets “Kafkas kærlighed”. Man kan også finde en masse inspiration i det svenske med dressinger af sennep, Skærgårds “sild” etc., hvis man kan lide ideen. Passer jo især godt til div. frokoster (påske, jul, pinse eller bare en søndag).

Ingredienser

VARE MG PHE
244 g aubergine uden skind 100
Lage
100 g eddike  –
30 g sukker  –
10 g groft salt  –
25 g løg i ringe  –
Lidt hel peber  –
1 laurbærblad  –
Karry dressing:
100 g Oatly Ifraiche (1.1 g protein/100g)  55
8 g friskpresset citronsaft 1.5
ca. 8 g sukker (man er nødt til at smage til)
5.5 g dijonsennep ( 8 g protein/100g) 23
5 g cornichoner ( 1.4 g protein/100g)  3.5
24 g finthakket løg 8
5 g madras karry (mere eller mindre afhængig af styrken) 32
Smag til med salt og peber  –

Hele retten indeholder 9 lister, 223 mg phe og 4.9 g protein.

Indholdet i lagen er ikke regnet med da den smides ud efter kogning.

1.2 g protein/100g. 1 liste = 44 g.

Sådan gør du:

  • Kom ingredienser til lagen i en gryde, og bring den i kog.
  • Lad den koge lidt.
  • Skær skindet af auberginen, og skær den igennem på langs.
  • Skær den derefter igennem en gang til, så man har 4 kvarte både.
  • Skær stykkerne ca. 6 mm tykke.
  • Smid aubergine stykkerne i den kogende lage, og lad dem koge med i ca. 5-7 min.
  • De må ikke blive gennemsigtige.
  • Når de har kogt, hældes hele portionen i en si.
  • Lad det dryppe af og fjern ingredienserne fra lagen (løg ringe, laurbær, hel peber etc.), og læg stykkerne på noget køkkenrulle, medens de køler af.
  • Rør karry dressingen – smag til med sukker og karry, så det får en passende smag.
  • Kom tilsidst de afkølede aubergine “sild” i dressingen og vend dem rundt.
  • Sæt dem på køl.
  • Server på et godt stykke brød i godt selskab!