“Fiske” fileter

“Fiske” fileter

Fiskefileter er alle børns favorit og svær at matche. Månebarnet har lavet en lækker opskrift, “Fredsfisk”, som smager supergodt! Jeg har byttet kikærtemelet ud med Finax Lavprotein mel og erstattet rasp med Finax rasp.

Ingredienser

VARE MG PHE
108 g persillerod, rå 59
Dej til Panering
65 g Finax lavprotein mel 3
66 g vand
Lidt madras karry
Lidt hvidløgspulver
Lidt røget paprika
Lidt alm. paprika
Fint salt
Friskkværnet peber
Panering
Lidt Finax glutenfritt ströbröd (< 0.5 g protein/100g)

 

Hele retten indeholder 2.5 lister, 63 mg phe og ca. 2.7 g protein.

Sådan gør du:

  • Skræl persilleroden.
  • Skær den i tynde skiver – ca. 1/2 cm tykke.
  • Bag skiverne i ovnen ved 200°C i ca. 10 min.
  • Bland dejen, som persillerødderne skal dyppes i.
  • Dejen skal være som en tyk pandekagedej.
  • Tag persillerødderne ud af ovnen, og afkøl dem et øjeblik.
  • Vend persillerødderne i dejen, og derefter i rasp.
  • Steg “fileterne” i smør på en pande til de er fine gyldne og sprøde.
  • Server f.eks. på et stykke brød med remoulade til frokost, eller server med yucca fritter som en varm ret.