Jackfruit Gyros

Jackfruit Gyros

Denne opskrift er lavet af “Lazycatkitchen”. Her er opskriften forsøgt lavet i en dansk version.

Ingredienser

 

VARE MG PHE
20 g olivenolie  –
43 g rød løg, hakket fint  15
5.5 g hvidløg 15
Et lille drys stødt nelliker  –
Et lille drys kanel  –
ca. 1 g spidskommen ?
1 g tørret oregano 5
 1.7 g chili pulver  10
 26 g konc. tomatpure  31
 160.5 g Jackfruit in birne (1 ds)  53
 19.5 g Sojasauce, Kikkoman (10 g protein/100g) 97.5
19 g Ahornsirup
lidt peber
1 tsk æblecidereddike

 

Hele retten indeholder 9 lister, 222.5 mg phe og 5.6 g protein.

4.2 g protein/100g; 15 g = 1 liste.

Sådan gør du:

  • Hæld væsken fra jackfruit dåsen.
  • Skær den hårde kerne fra, og fjern kernerne.
  • Læg jackfruiten i vand.
  • Kom olivenolien i en gryde.
  • Tilsæt det hakkede rødløg og hvidløg.
  • Steg det et øjeblik.
  • Kom krydderierne i.
  • Tilsæt tomatpureen.
  • Kom derefter jackfruiten i.
  • Tilsæt sojasauce, ahornsirup og æblecidereddike.
  • Mix det godt, og lad det stå at simre i 10-15 min.
  • Spred det derefter ud på en bageplade med bagepapir og lad det stege ved 160°C (varmluft) i ca. 5-10 min.
  • Det skal være lidt karamelliseret/brunt i kanten.
  • Server i et pitabrød.
  • Kom lidt Miracle Whip på indersiden af brødet – kan lidt agurk, tomat, peberfrugt og salat i sammen med gyros’en

NB.Vil nok se, om jeg kan finde en sojasauce med lidt mindre proteiner i næste gang. Ved at REMA1000 har haft en glutenfri sojasauce med mindre protein.