International pandekagedag d. 28/2 2017
Pandekagedagen er en gammel, kristen tradition. I gamle dage skulle de kristne faste i 40 dage op til påsken. I den periode måtte man hverken spise søde sager, æg, hvidt mel eller mælk. Derfor skulle disse råvarer spises op – og så lavede man pandekager i lange baner.
Pandekagedagen falder altid tirsdagen efter fastelavnssøndag og bliver også kaldt “Hvide Tirsdag”, fordi de fleste af de “forbudte” råvarer netop er hvide.
Lad dig inspirere til nogle af de nedenstående retter – de fleste kan man finde opskrifter på her:
- Amerikanske pandekager lavet af MixQuick – prøv at lave en variation hvor enten moset banan eller blåbær tilsættes.
- Spinatpandekager med f.eks. svampestuvning, ratatouille, vegetar bolognaise, Faijta fyld eller en wokblanding.
- Almindelige pandekager – byt mælken ud med øl, kokosmælk, mandelmælk el.lign. Eller tilsæt citronskal, vaniliepulver, kakao, revet æble + kanel el. lign. Vær dog opmærksom på, at phe indholdet ændrer sig.
- Brug pandekager som lagkagebunde og lav en pandekagelagkage.
- Brug Tortilla eller spinatpandekagen til at lave en Wrap med f.eks. Pulled jackfruit og Cole slaw
De fleste opskrifter ligger på bloggen.
Ligger du inde med andre ideer, så skriv den gerne i en kommentar, så bliver den tilføjet listen ovenfor.