Hindbær cheesecake
En fin dessertkage
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
Kiksebund | |
15 g Frollini småkager (Mevalia) eller saltkringler “Salinis” fra Dr Schär (0.5 g protein/100g) | 4 |
12.5 g smør | 3 |
2.4 g lys muscovado | – |
0.6 g sød lakridspulver fra Karlsens | 2.5 |
Fyld | |
40 g Gogreen Visp (piskbar havrefløde; < 0.5 g protein/100g)) | <10 |
40 g creme fraiche 38% | 39.5 |
18 g syltesukker (med pektin) | – |
45 g frosne hindbær | 22 |
Evt. lidt florsukker | |
Hele retten indeholder 3 lister, 81 mg phe og 1.8 g protein.
1.1 g protein/100g. 1 liste = 53 g.
Sådan gør du:
- Kom småkager eller saltkringler i en minihakker, eller kom det i en pose og knus dem med en kagerulle.
- Kom derefter muscavado sukker og lakridspulver i.
- Bland.
- Hæld det hele i en skål og rør det sammen med smeltet smør.
- Hæld kikseblandingen i en lille skål, og tryk det sammen nede i bunden.
- Sæt skålen på køl.
- Kom GoGreen Visp i en skål og pisk det.
- Rør creme fraichen i.
- Kom de optøede hindbær i en gryde sammen med syltesukker og bring det i kog.
- Kog i ca. 1/2 min.
- Rør hindbærblandingen sammen med creme fraiche/visp blandingen. Smag evt. til med lidt florsukker.
- Kom “osteblandingen” ovenpå kiksebunden og sæt den koldt indtil servering.