Hasselbagt Butternut Squash med laurbærblade
Flot og festlig ret til f.eks. Mortensaften eller juleaften, se video http://bonap.it/QmgQtjA for hvordan man tilbereder den.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
711 g Butternut squash (skrællet og kernerne fjernet) | 284.5 |
81 g Ahorn sirup | – |
42.5 g smør | 10.5 |
28 g æblecidereddike | – |
Meget lidt frisk chili | – |
Laurbærblade | – |
Hele opskriften indeholder 12 lister og 295 mg phe. 1.3 g protein/100g.
En liste svarer til ca. 47 g.
Sådan gør du:
- Del Butternut squashen i to på langs.
- Tag kernene ud med en spiseske.
- Skræl squashen – det hvide lag skal også væk, så squashen er helt orange.
- Kom olivenolie på og brug hænderne til at massere olien ind, og læg begge halvdele i en lille bradepande.
- Bag squashen ved 200-220 °C i ca. 15-18 min.
- Bland glazen i en gryde. Lad chilien simre med et kort øjeblik, og tag den så op.
- Lad glazen simre, indtil den er semi-tyk.
- Brug spidsen af en skrællekniv til at mærke, om squashen er blevet lidt lidt mør.
- Tag squashen ud af ovnen og skær riller i – ikke helt igennem, men så langt ned, at den lige hænger sammen.
- Kom squashen tilbage i bradepanden
- Pensl glazen hen over squashen ca. hver 10 min i ca. 45-60 min.
- Smager godt med lidt brun sovs, Loprofin kartoffelmos og råkostsalat.