Cremet tomat pastasauce
Inspirationen til denne ret kommer fra Vanløse Blues’ cremede tomat pasta. En sauce hele familie kan spise af.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
Olivenolie | – |
391 g hakkede fl. tomat (ca. 1 ds.) | 129 |
100 g frisk spinat | 120 |
100 g løg | 35 |
5 g hvidløg | 7 |
100 g Oatly Imat 13% (havrefløde) | 50 |
4 g balsamico eddike | 1 |
ca. 1 g tørret oregano | 4 |
ca. 0.5 g tørret basilikum | ? |
Et drys tørret salvie (ca. 0.2 g) | ? |
Smag til med salt, sukker og peber | – |
Hele opskriften indeholder 14 lister og 348 mg phe. 1.6 g protein/100g.
En liste svarer til ca. 47 g.
Sådan gør du:
- Hak løget.
- Svits løg og presset hvidløg i olivenolie i en gryde.
- Tilsæt de tørrede krydderier og kom derefter de hakkede flåede tomater i.
- Lad det stå og simre lidt.
- Kom havrefløde og balsamico i.
- Smag saucen til med salt, peber og sukker.
- Kom den friske spinat i til sidst.
- Når spinaten er faldet sammen, er retten klar til servering.
- Server med pasta, flutes og vegansk parmasan.
TIPS: Man kan undlade spinaten og dermed sænke phenylalanin indholdet.