Butternut squash sauce
En god sauce til pasta eller kartoffelmos og evt. veggie frikadeller.
En stor portion, så der er til hele familien – PKU eller ej.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
482 g rå Butternut squash (ca. 1/2) | 188 |
138 g kokosmælk, Santa Maria (ds.) | 103.5 |
2 g hvidløg | 3.5 |
Olivenolie | – |
Hele retten indeholder 12 lister, 295 mg phe og 7 g protein.
1.4 g protein/100g; 42 g = 1 liste.
Sådan gør du:
- Flæk butternut squashen i 2 dele.
- Vej den ønskede mængde af.
- Fjern kernerne.
- Skræl butternut squashen.
- Skær den i mindre stykker og kom stykkerne i en pande/fad med lidt olivenolie og salt.
- Bag i ca. 15-20 min ved 200°C til stykkerne er møre.
- Tag panden/faddet ud af ovnen.
- Kom lidt olie og presset hvidløg i en gryde.
- Kom butternut squashen i sammen med kokosmælken.
- Findel det hele med en stavblender.
- Varm det hele igennem og smag til med salt og peber.