Brdr. Prices brune sovs

Denne sovs er fra Brdr. Price og smager super dejligt!
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
85 g vand | – |
2.7 g Oscar Ande bouillon | 19 |
9 g løg | 3 |
8 g gulerod | 1.5 |
Timian, laurbær, persille | – |
1/5 spsk sherry vineddike | – |
5 g tomatpure | 6 |
2 g lavprotein mel | 0.1 |
4 g smør | 1 |
18 g piskefløde (eller f.eks. Havrefløde) | 20 |
salt, peber og sukker | – |
Evt. kulør | – |
Hele opskriften indeholder 2 lister og 50 mg phe.
Sådan gør du:
- Hak løg og gulerod i mindre stykker.
- Sauter det i halvdelen af smørret sammen med krydderurterne.
- Kom eddiken på, og lad det koge væk.
- Kom fond og tomatpure på, og lad det koge roligt i ½ times tid.
- Lav en opbagning af resten af smørret og melet.
- Det skal ende med at have en farve som lys karamel.
- Si fonden over i opbagningen, medens der piskes.
- Lad saucen koge igennem i ca. 20 min.
- Tilsæt fløde, kog igennem og smag til med salt, peber og sukker.
- Giv evt. saucen lidt kulør.