Jackfruit Gyros
Denne opskrift er lavet af “Lazycatkitchen”. Her er opskriften forsøgt lavet i en dansk version.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
20 g olivenolie | – |
43 g rød løg, hakket fint | 15 |
5.5 g hvidløg | 15 |
Et lille drys stødt nelliker | – |
Et lille drys kanel | – |
ca. 1 g spidskommen | ? |
1 g tørret oregano | 5 |
1.7 g chili pulver | 10 |
26 g konc. tomatpure | 31 |
160.5 g Jackfruit in birne (1 ds) | 53 |
19.5 g Sojasauce, Kikkoman (10 g protein/100g) | 97.5 |
19 g Ahornsirup | – |
lidt peber | – |
1 tsk æblecidereddike | – |
Hele retten indeholder 9 lister, 222.5 mg phe og 5.6 g protein.
4.2 g protein/100g; 15 g = 1 liste.
Sådan gør du:
- Hæld væsken fra jackfruit dåsen.
- Skær den hårde kerne fra, og fjern kernerne.
- Læg jackfruiten i vand.
- Kom olivenolien i en gryde.
- Tilsæt det hakkede rødløg og hvidløg.
- Steg det et øjeblik.
- Kom krydderierne i.
- Tilsæt tomatpureen.
- Kom derefter jackfruiten i.
- Tilsæt sojasauce, ahornsirup og æblecidereddike.
- Mix det godt, og lad det stå at simre i 10-15 min.
- Spred det derefter ud på en bageplade med bagepapir og lad det stege ved 160°C (varmluft) i ca. 5-10 min.
- Det skal være lidt karamelliseret/brunt i kanten.
- Server i et pitabrød.
- Kom lidt Miracle Whip på indersiden af brødet – kan lidt agurk, tomat, peberfrugt og salat i sammen med gyros’en
NB.Vil nok se, om jeg kan finde en sojasauce med lidt mindre proteiner i næste gang. Ved at REMA1000 har haft en glutenfri sojasauce med mindre protein.