Mørkt frokostbrød
Her er et forslag til et frokostbrød – opskriften er en blanding af forskellige opskrifter.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
550 g vand | – |
20 g frisk bagegær | 64 |
22.5 g rapsolie | – |
8 g fint salt | – |
23 g FiberHusk | 17 |
382 g Finax Grov mix (2 g protein/100g; < 70 mg phe/100g) | 267.5 |
168 g Finax lavprotein mix | 8.5 |
60 g fint revet gulerod | 11 |
Lidt sovsekulør | – |
Hele retten indeholder 14.7 lister, 368 mg phe og 10.6 g protein.
0.9 g protein/100g bagt brød. 1 liste = 76 g.
Sådan gør du:
- Gæren udrøres i vandet.
- Tilsæt FiberHusk og lad det stå et øjeblik.
- Tilsæt fintrevet gulerod, rapsolie, salt og de to LP mel.
- Rør dejen sammen til den er ensartet.
- Kom dejen i en brød form (ca. 1½ liter) med bagepapir i.
- Lad dejen hæve tildækket i 30 min et lunt sted.
- Bag ved 200 °C (alm. ovn) i ca. 30 min afhængig af ovnen.
- Tag brødet ud af formen og bag i ca. 5 min mere.
- Lad det køle af på en bagerist tildækket.