Mørkt frokostbrød

Mørkt frokostbrød

Her er et forslag til et frokostbrød – opskriften er en blanding af forskellige opskrifter.

Ingredienser

VARE MG PHE
550 g vand
20 g frisk bagegær 64
22.5  g rapsolie
8 g fint salt
23 g FiberHusk 17
382 g Finax Grov mix (2 g protein/100g; < 70 mg phe/100g) 267.5
168 g Finax lavprotein mix 8.5
60 g fint revet gulerod 11
Lidt sovsekulør

 

Hele retten indeholder 14.7 lister, 368 mg phe og 10.6 g protein.

0.9 g protein/100g bagt brød. 1 liste = 76 g.

 

Sådan gør du:

  • Gæren udrøres i vandet.
  • Tilsæt FiberHusk og lad det stå et øjeblik.
  • Tilsæt fintrevet gulerod, rapsolie, salt og de to LP mel.
  • Rør dejen sammen til den er ensartet.
  • Kom dejen i en brød form (ca. 1½ liter) med bagepapir i.
  • Lad dejen hæve tildækket i 30 min et lunt sted.
  • Bag ved 200 °C (alm. ovn) i ca. 30 min afhængig af ovnen.
  • Tag brødet ud af formen og bag i ca. 5 min mere.
  • Lad det køle af på en bagerist tildækket.

    Mørkt brød skive