Lavprotein bacon
Disse baconskiver er lavet af rispapir, men man kan også bruge tyndt skåret gulerod, sød kartoffel, squash, portabello eller aubergine.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
1-2 ark rispapir (0.6 g protein/100g) | ? |
Vand til at dyppe rispapiret i. | – |
Marinade | |
12 g rapsolie | – |
17 g Kikkoman soyasovs | 50 |
1 g Liquid smoke | – |
2 g Ahorn sirup | |
2 g røget paprika | ? |
Et drys sort peber |
Marianden indeholder 2 lister og 50 mg phe. En stor del af marinaden er til overs, så måske kan man lave en mindre portion.
Sådan gør du:
- Bland ingredienserne til marinaden.
- Klip rispapiret i lange strimler ca. 2 cm brede.
- Dyp strimlerne i vand og lad dem ligge til de er blødgjort.
- Tag strimlerne op og læg dem på et bagepapir.
- Pensl strimlerne godt med marinade, uden at overdrive.
- Bag/tør dem i ovnen ved 210°C i ca. 5-7 min.
- Hold hele tiden øje så de ikke bliver brændt.
- De bobler op som stegt bacon når de er færdige. De skal også være tørre.
- Lad dem køle af på en rist.
- Kan opbevares i et patent glas.