Græskarrisotto

Græskarrisotto

Forleden lavede kokken Græskarrisotto i Go’ morgen Danmark. Det blev inspirationen til denne ret. Den kan spises som tilbehør til noget andet eller som hovedret.

Ingredienser

VARE MG PHE
222 g grøntsagsbouillon, Oscar (færdigblandet) 18
22 g løg  7.5
2 g presset hvidløg  3.5
22 g Hokkaido græskar i små tern  7
8 g olivenolie
67 g Loprofin ris 9
6 g Creme Bonjour med hvidløg (2.7 g protein/100g) 10.5
Tørret salvie  ?
Lidt chiliflager ?
11 g smør 3
Lidt salt
Evt. Violife Prosociano (1.6 g protein/100g) ?

 

Hele opskriften indeholder 2.5 lister, ca. 57 mg phe og 0.6 g protein/100g.

Sådan gør du:

  • Pil og hak løget og pres hvidløget i en hvidløgspresse.
  • Skær græskarkødet i små tern (ca. 1 cm x 1 cm).
  • Kog noget vand, og bland bouillonen (6 g grøntsagsbouillon, Oscar (6,1 g protein/100 g) + 216 g kogende vand).
  • Svits grøntsagerne i olien til de er bløde.
  • Tilsæt risene og rør. Risene må ikke brænde fast til bunden.
  • Tilsæt lidt bouillon ad gangen og rør. Skru lidt ned for varmen.
  • Kom låget på.
  • Bouillonen tilsættes lidt og lidt. Det skal koge imellem tilsætningerne.
  • Rør ofte.
  • Fortsæt indtil risene er cremede og kogte (ca. 10 min).
  • Tag gryden af varmen og tilsæt smør og creme ost.
  • Smag til med lidt salt, chiliflager og tørret salvie.