Selleribøf
En god selleribøf, serveres til f.eks. lavprotein pasta eller lavprotein kartoffelmos.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
74.5 g rodselleri, rå (1 skive) | 33.5 |
Lidt smør til stegning | – |
Finax lavprotein mel eller andet LP mel | – |
Æggeerstatning | – |
F5.5 g Finax glutenfri rasp (<0.5 g protein/100) | 1.3 |
Lidt fint salt og lidt smoked paprika |
Opskriften giver ca. 1 bøf.
Hele opskriften indeholder ca. 1.5 lister.
Total mængde protein = 1.4 g
53 g = 1 liste.
1.9 g protein/100g.
Sådan gør du
- Skær en skive af en rodselleri – ca. ½-1 cm tyk.
- Skær skrællen af.
- Damp skiven over noget vand til den er mør – ikke smattet mør, men blødere.
- Køl den af et øjeblik.
- Kom lidt lavprotein mel i en dyb tallerken.
- Rør lidt æggeerstatning f.eks. Egg fra Orgran og lidt vand sammen til en lidt tyk pasta i en anden dyb tallerken.
- Kom 5.5 g rasp + lidt fint salt og lidt smoked paprika ud på en sidste dyb tallerken.
- Dyp bøffen i melet, derefter i æggeerstatningsmixet og sidst i raspen.
- Steg bøffen i smør på en pande.
- Server med lidt lavprotein pasta, noget salat eller som bøf i en burgerbolle med lidt grønt.