Chocolate chip cookies
Amerikanerne har en fantastisk kok, Brenda, fra Cook for Love, som laver al mulig lækker PKU mad. Dét svære er at tilpasse hendes opskrifter til danske ingredienser. Her har jeg prøvet at lave hendes Chocolate Chips cookies. De bliver ret gode hvis vi selv skal sige det. Har også prøvet at fryse dejen i kugler, og bage dem senere. Det er super godt, hvis man liiiiige står og skal bruge noget lækkert.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
290 g Finax Lavprotein mel | 14.5 |
3 g Xanthan gum (ca. 1 tsk) | – |
50 g buddingpulver, vanilje, Dr. Oetker | 10 |
5.5 g Natron | – |
3.5 g fint salt | – |
113 g smør | 28 |
105 g sukker | – |
110 g brun farin | – |
27 g mixet æg (tag et æg og mix det godt; vej 27 g ud af denne godt mixede æggemasse) | 192 |
15 g vand | – |
Lidt vaniljepulver | 1 |
50 g Schoxxi, MetaX | 38.5 |
Hele opskriften indeholder 11.5 lister og 289 mg phe. 0.9 g protein/100g.
En liste svarer til 56 g.
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 190°C.
- Bland mel, xanthan gum, buddingpulver, natron og salt i en skål. Sæt den til side.
- Bland smør, sukker og brun farin sammen med en el mixer.
- Kom æg, vand og vanilje i.
- Bland de tørre ting med æggemassen og kom chokoladen i.
- Dejen kan virke tør og smuldret.
- Ælt den sammen i hånden.
- Sæt små kugler på en bageplade med bagepapir.
- De flyder kun lidt ud.
- Bag dem i ca. 11 min.
- Lad dem køle af på en rist.
TIPS: Man kan godt fryse dejen ned i kugler, og så tage dem op og bage dem efter behov. De skal bage ca. 3 min længere, hvis de kommer frosne i ovnen.
Dejen virker forkert, men sådan skal den se ud!
Dejen efter håndæltning.
Sat på plade i ca. 10-12 g’s kugler.
½ delen af dejen rullet til kugler og frosset ned til en anden god gang.