Bananmuffins med chokoladestykker (12 stk)

Bananmuffins med chokoladestykker (12 stk)

Dette er en gammel opskrift, som jeg har tilpasset hen over årene. Bruges ofte i skoleregi, da der ofte deles banan muffins ud ved fødselsdage.

Ingredienser

VARE MG PHE
4.5 g Æggeerstatning “No Egg”, Orgran  0
25.5 g vand (røres med æggeerstatning)  –
130 g sukker
175 g Finax Lavprotein mel 9
50 g blød margarine 0
 100 g vand
 10 g bagepulver, Dr. Oetker
 3 g vaniliesukker, Dr. Oetker (0.3 g protein/100g) 0.5
 80 g Schooxi, MetaX eller anden lavprotein Chokolade 56.8
100 g moset banan 40

 

Hele opskriften indeholder 4.3 lister, 108.5 mg phe og 0.6 g protein/100g.

Sådan gør du:

  • Varm ovnen op til 175°C.
  • Æggeerstatning og vand piskes sammen i en skål.
  • Margarine og sukker røres hvidt i en anden skål.
  • Æggeerstatningen piskes i sukkerblandingen.
  • De tørre ingredienser blandes og kommes i sukkerblandingen skiftevis med væsken.
  • Den mosede banan vendes i dejen.
  • Hak chokoladen groft og kom den i dejen.
  • Dejen hældes i en muffinsform med papirsforme i.
  • Bages i ca. 20-25 min.
  • Stik i kagerne for at se om de er færdige.
  • Pynt evt. med Betty Crocker Chokolade icing (1.9 g protein/100g) eller Vanilie icing (0 g protein/100g).

Banan muffins med icing

Vil man lave en variant, så kan man købe Muffin center Salted caramel surprise fra Dr. Oetker (0.6 g protein/100g) og sprøjte lidt ind i midten af en muffin. Så har man tilføjet en lille fest i en uskyldig muffin.

muffin-center-karamel