Bananmuffins med chokoladestykker (12 stk)
Dette er en gammel opskrift, som jeg har tilpasset hen over årene. Bruges ofte i skoleregi, da der ofte deles banan muffins ud ved fødselsdage.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
4.5 g Æggeerstatning “No Egg”, Orgran | 0 |
25.5 g vand (røres med æggeerstatning) | – |
130 g sukker | – |
175 g Finax Lavprotein mel | 9 |
50 g blød margarine | 0 |
100 g vand | – |
10 g bagepulver, Dr. Oetker | – |
3 g vaniliesukker, Dr. Oetker (0.3 g protein/100g) | 0.5 |
80 g Schooxi, MetaX eller anden lavprotein Chokolade | 56.8 |
100 g moset banan | 40 |
Hele opskriften indeholder 4.3 lister, 108.5 mg phe og 0.6 g protein/100g.
Sådan gør du:
- Varm ovnen op til 175°C.
- Æggeerstatning og vand piskes sammen i en skål.
- Margarine og sukker røres hvidt i en anden skål.
- Æggeerstatningen piskes i sukkerblandingen.
- De tørre ingredienser blandes og kommes i sukkerblandingen skiftevis med væsken.
- Den mosede banan vendes i dejen.
- Hak chokoladen groft og kom den i dejen.
- Dejen hældes i en muffinsform med papirsforme i.
- Bages i ca. 20-25 min.
- Stik i kagerne for at se om de er færdige.
- Pynt evt. med Betty Crocker Chokolade icing (1.9 g protein/100g) eller Vanilie icing (0 g protein/100g).
Vil man lave en variant, så kan man købe Muffin center Salted caramel surprise fra Dr. Oetker (0.6 g protein/100g) og sprøjte lidt ind i midten af en muffin. Så har man tilføjet en lille fest i en uskyldig muffin.