Peberkagehus

Peberkagehus

At bage kagehuse og pynte dem er en superhyggelig familie adventsaktivitet.

Søg på nettet på “peberkagehus skabelon” eller “gingerbreadhouse template” og find den model, som passer dig bedst. Der er masser af inspiration at finde.

Ingredienser

VARE MG PHE
500 g Peberkagedej fra Fria (0.5 g protein/100g) 125
Farvede bolsjer (0-1 g protein/100g)
 Smeltet sukker:
 Sukker
Glasur:
300 g flormelis
35 g kartoffelmel  –
 13 g hvid sirup (eller lys sirup)  –
ca.  2 spsk. vand  –
 Pynt:
Krymmel
Skittles, jelly beans
Mini marshmallows (Rocky mountains, 2 g protein/100g)

 

Hele pakken af dej indeholder 5 lister.

Peberkagehus

Sådan gør du:

  • Tag dejen ud af fryseren, og lad den tø op på køl i 5-8 timer.
  • Rul dejen ud i ca. 1 mm tykkelse (ikke for tyndt) på et bagepapir, som trækkes over på en bageplade.
  • Læg hus delene på dejen og skær delene ud med en lille kniv. Fjern overskydende dej.
  • Pas på med ikke at hive for meget i dejen, så hus delene taber formen.
  • Bag delene i ovnen, som angivet på peberkagedej pakken.
  • Tag pladen ud 5 min, før den er færdig bagt, og læg et farvet bolsje i vinduerne.
  • Disse bolsjer smelter og bliver til “glas”.
  • Lad delene afkøle.
  • De kan sagtens bages nogle dage i forvejen.
  • Saml huset med smeltet sukker, som er smeltet i en gryde/pande.
  • Dyp delene i gryden/panden, og sæt dem hurtigt sammen.
  • Hold på delene et øjeblik, så sukkeret når at stivne.
  • Når huset er samlet, er det klar til at blive pyntet.
  • Brug al mulig krymmel, jelly beans, skittles, mini marshmallows til pynt – kun fantasien (og protein indholdet) sætter grænser.
  • Lav en god glasur efter opskriften ovenfor (bliver glasuren for tynd kommes mere flormelis i; bliver den for tyk kommes mere vand i), og brug en sprøjtepose til at komme glasur på huset.
  • Sæt det færdige hus på en plade lavet af et stykke pap med staniol omkring.
  • Sæt et fyrfadslys ind i huset og få en dejlig duft af peberkage og en hyggelig belysning, da de farvede vinduer giver en god effekt.