Fastelavnsboller med Lemon curd, 6 stk.

Fastelavnsboller med Lemon curd, 6 stk.

Inspirationen til disse fastelavnsboller er fundet i “Spis Bedre”. Det er en fastelavnsbolle med Lemon curd, som giver en smag til den friske og syrlige side.

Ingredienser

VARE MG PHE
38 g smør  9.5
120 g Loprofin mælk  12
6.5 g friskpressset citronsaft  1
Skal af 1/4 citron, ca. 0.5 g  0.5
13 g frisk bagegær  41.5
2.5 g FiberHusk  2
2 g Loprofin æggeerstatning  0
21 g sukker
2 g fint salt
205 g Semper Lavprotein mel  31
6 x 20 g Lemon Curd, Mackays

(1.5 g protein/100g)

 90
Flormelis  –

 

Hele opskriften indeholder 7.5 lister, 188 mg phe og 4.3 g protein.

1 bolle med fyld indeholder 1 1/4 liste  pr. bolle.

Sådan gør du:

  • Smelt smørret og bland Loprofin mælken i, og lad det blive 37°C.
  • Hæld smør-mælke blandingen over i en skål.
  • Rør gæren ud heri.
  • Kom FiberHusk i.
  • Bland, og lad det stå i ca. 10 min.
  • Kom citronskal, citronsaft, Loprofin æggeerstatning, sukker, salt og lavprotein mel i.
  • Rør dejene glat med en el-pisker.
  • Lad dejen hæve i ca- 20-30 min.
  • Del dejen i 6 lige store stykker.
  • Rul dejen ud til en lille firkant, og læg 20 g Lemon curd i.
  • Fold hjørnerne og dejen omkring fyldet, og klem godt, så fyldet ikke kan komme ud.
  • Læg bollen med folderne ned af på en bageplade.
  • Bag bollerne ved 200°C i ca. 10-12 min til de er let gyldne.
  • Lad bollerne køle af .
  • Pynt med glasur evt. lavet af flormelis + citronsaft. Bidrager til det syrlige indslag. Man kan også lave glasur af flormelis og vand som normalt.
  • En variant kan være at skære toppen af bollen inden den pyntes og komme lidt flødeskum i f.eks. Schalgfix fra dåse, og så lægge toppen på igen med glasur på.