Krabbefrie krabbekager, ca. 5-6 stk.

Krabbefrie krabbekager, ca. 5-6 stk.

Krabbekager (Crab cakes) er en spise fra Maryland, USA. Denne udgave er vegetarisk og kunne fint indgå, som en del af en forret.

Ingredienser

 

VARE MG PHE
113 g palmehjerter fra ds. (Paradiso; 2.5 g protein/100g) 112
37.5 g mayonnaise fra Budget (0.6 g protein/100g) 11
34 g rød peberfrugt 13.5
6 g majsstivelse 1
2 g friskpresset citronsaft 0.5
 1.5 g friskhakket persille  2.5
 9 g Finax glutenfritt rasp (< 0.5 g protein/100g)  2
 1 g Dijonsennep (7 g protein/1oog) 4
 Smag til med salt, peber og citronsaft  –

 

Hele opskriften indeholder 6 lister, 147 mg phe og 2.8 g protein/100g.

1 liste = ca. 23 g (afh. af stegningen).

Sådan gør du:

  • Skær palmehjerterne i mindre stykker og hak dem derefter meget fint i en foodprocessor.
  • Kom dem i en skål.
  • Hak peberfrugt fint, og bland det med mayonnaise, rasp, majsstivelse, dijonsennep, citronsaft, et par dråber tabasco, fint hakket persille, salt og peber.
  • Bland det hele sammen.
  • Kom rasp ud på et skærebræt, og kom en skefuld ”fars” ud på brættet af gangen, og form det til en bøf.
  • Steg bøfferne i rapsolie.
  • Server som del af en forret med aioli.

NB. Jeg glemte at vende mine bøffer i rasp til sidst….! Så de kan altså også spises uden panering.