Gulerodssuppe med ingefær og appelsin

Gulerodssuppe med ingefær og appelsin

En lækker suppe med god smag.

Ingredienser

VARE MG PHE
13 g løg 4.5
130 g gulerod  23.5
130 g færdig bouillon  19.5
1 g ingefærrod  0.5
22 g kartoffel  17
38 g appelsinjuice eller friskpresset appelsinsaft  2.5
15 g Oatly Imat 13% (havrefløde; 0.9 g protein/100g))  7.5

 

Hele opskriften indeholder 3 lister og 75 mg phe.

(fik ikke vejet den færdige mængde til sidst)

Sådan gør du:

  • Gulerødder, kartofler og løg skrælles, hakkes groft og ristes ved svag varme i rapsolien i ca. 10 min.
  • Tilsæt appelsinsaft og lad det simre til saften er reduceret næsten væk.
  • Hæld bouillonen ved og kog suppen under låg 30-40 min.
  • Tilsæt fløden og blend den med en stavblender.
  • Suppen krydres nu med salt og peber.
  • Server suppen varm med nybagt brød til.