Vegetar bolognaise
En god sauce til pasta eller kartoffelmos.
Opskriften er fra Facebook “PKU be Inspired” – en super dygtig mor/kone som laver fantastiske retter til sin mand og PKU barn/børn.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
Rapsolie til stegning | – |
28 g rå champignon | 20 |
25 g løg | 9 |
3.5 g hvidløg | 6 |
38.5 g rød peberfrugt | 15 |
25.5 g gulerod | 5 |
80.5 g squash | 38 |
60 g bouillon, spiseklar | 9 |
117 g fl. tomater (ds.) | 39 |
0.3 g oregano | 1 |
6.5 g konc. tomatpure | 8 |
1.5 g worchester sauce, Lea & Perrins (0.8 g protein/100g) | 1 |
Lidt kulør | – |
Smag til med salt og peber | – |
Frisk basilikum + lidt tørret timian | – |
Lidt Violife parmasan (vegan) 1.6 g protein/100g. | ? |
Hele retten indeholder 6 lister, 150 mg phe og 5.2 g protein.
Sådan gør du:
- Kom løg, hvidløg, rød peberfrugt, gulerod og squash i tern/små stykker i en food processor.
- Hak det fint – ikke så det er pulveriseret, men så det er findelt.
- Kom lidt olie i en gryde og tilsæt de hakkede grøntsager, når olien er varm.
- Hak derefter champignonerne – ikke så de smatter ud, men blot er findelt.
- Kom dem op i gryden.
- Lad det hele simre lidt, så noget af væsken fordamper.
- Kom derefter flåede tomater og tomatpure i.
- Lad det simre lidt igen.
- Kom kulør, tomatpure, worchester sauce 0g krydderier i.
- Smag til med salt og peber.
- Server til pasta, kartoffelmos, som topping på en pizza, i en lasagne, i tortilla pandekager etc.
- Kom evt. lidt revet lavprotein parmasan på ( se http://www.violifefoods.com/violife-prosociano-with-parmesan-flavour/) .
TIPS: Det kan sagtens betale sig at lave en stor portion og fryse den ned i det antal lister, som er passende.