Vegetar bolognaise

Vegetar bolognaise

En god sauce til pasta eller kartoffelmos.
Opskriften er fra Facebook “PKU be Inspired” – en super dygtig mor/kone som laver fantastiske retter til sin mand og PKU barn/børn.

Ingredienser

VARE MG PHE
Rapsolie til stegning  –
 28 g rå champignon  20
25 g løg  9
3.5 g hvidløg  6
 38.5 g rød peberfrugt  15
 25.5 g gulerod  5
 80.5 g squash  38
 60 g bouillon, spiseklar  9
 117 g fl. tomater (ds.)  39
 0.3 g oregano  1
 6.5 g konc. tomatpure  8
 1.5 g worchester sauce, Lea & Perrins (0.8 g protein/100g)  1
 Lidt kulør  –
Smag til med salt og peber  –
Frisk basilikum + lidt tørret timian  –
Lidt Violife parmasan (vegan) 1.6 g protein/100g. ?

 

Hele retten indeholder 6 lister, 150 mg phe og 5.2 g protein.

 

Sådan gør du:

  • Kom løg, hvidløg, rød peberfrugt, gulerod og squash i tern/små stykker i en food processor.
  • Hak det fint – ikke så det er pulveriseret, men så det er findelt.
  • Kom lidt olie i en gryde og tilsæt de hakkede grøntsager, når olien er varm.
  • Hak derefter champignonerne – ikke så de smatter ud, men blot er findelt.
  • Kom dem op i gryden.
  • Lad det hele simre lidt, så noget af væsken fordamper.
  • Kom derefter flåede tomater og tomatpure i.
  • Lad det simre lidt igen.
  • Kom kulør, tomatpure, worchester sauce 0g krydderier i.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server til pasta, kartoffelmos, som topping på en pizza, i en lasagne, i tortilla pandekager etc.
  • Kom evt. lidt revet lavprotein parmasan på ( se http://www.violifefoods.com/violife-prosociano-with-parmesan-flavour/) .

TIPS: Det kan sagtens betale sig at lave en stor portion og fryse den ned i det antal lister, som er passende.