Tzatziki
Tzatziki til grillede grønt eller som tilbehør i pitabrød etc.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
75 g agurk | 13 |
0.5 g hvidløg | 1 |
Salt | – |
50 g Oatly iFraiche 13% | 27.5 |
20 g Hellman mayonaise (1.1 g protein/100g) | 11 |
Hele retten indeholder 2 lister, 52 mg phe og 1.3 g protein.
1.1 g protein/100g; 59 g = 1 liste.
Sådan gør du:
- Vask agurken.
- Flæk agurken og skrab det inderste (kernene) ud.
- Riv agurken.
- Kom den revne agurk i en skål og kom lidt groft salt på. Bland det godt ind i den revne agurk.
- Lad det stå ca. 20-30 min.
- Bland Oatly iFraiche med Hellman mayonnaise og presset hvidløg.
- Skyl agurken i vand for at skylle saltet ud.
- Kom den skyllede agurk i et klæde og pres overskydende væske ud.
- Bland agurken i dressingen og server.