Pulled jackfruit

Pulled jackfruit

Pulled Jackfruit – en stor favorit hos vores søn. Han elsker det! Han har spist jackfruit hele vores ferie i USA, hvor man kan købe det færdigt.

Ingredienser

VARE MG PHE
114 g jackfruit (in brine, ds.) 38
22 g rå løg, finthakkede 7,5
1 g hvidløg 2
5 g olivenolie
4 g brun farin
Lidt Chili pulver (Prøv dig frem!) ?
Lidt stødt spidskommen ?
Lidt hvidløgspulver 2,5
26 g vand
58 g Sweet baby Ray’s Honey Chipotle (0.9 g protein/100g) el. lign. BBQ sauce 26

 

Hele opskriften indeholder 3 lister, dvs. 75 mg phe.

 

Sådan gør du

  • Varm olien i en gryde.
  • Kom løg og hvidløg i, og sauter til de er bløde.
  • Hæld væsken fra Jackfruit’en og skær det midterste væk, ligesom kernerne fjernes ved at mase stykkerne mellem fingrene (det giver en del spild).
  • Kom jackfruiten i vand, og lad den stå 15-20 min, så lagen trækker ud.
  • Hæld den derefter i en si, så den kan dryppe af.
  • Mix chili, spidskommen, hvidløgspulver, og brun farin i en skål.
  • Kom jackfruit i, og vend det rundt.
  • Kom den krydderede jackfruit i gryden, og sauter sammen med løgene i ca. 5 min.
  • Pisk barbeque sauce + vand sammen og kom det over jackfruiten.
  • Kom låg på, og lad det simre i 20-25 min til det er mørt.
  • Fjern låget fra jackfruiten, og skil frugten ad med en gaffel.
  • Lad det simre yderligere 5-10 min til barbeque saucen er reduceret.

Server det i en burgerbolle med salat, i en tortilla pandekage med grønt, i et flutes med salat eller coleslaw.