Pulled jackfruit
Pulled Jackfruit – en stor favorit hos vores søn. Han elsker det! Han har spist jackfruit hele vores ferie i USA, hvor man kan købe det færdigt.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
114 g jackfruit (in brine, ds.) | 38 |
22 g rå løg, finthakkede | 7,5 |
1 g hvidløg | 2 |
5 g olivenolie | – |
4 g brun farin | – |
Lidt Chili pulver (Prøv dig frem!) | ? |
Lidt stødt spidskommen | ? |
Lidt hvidløgspulver | 2,5 |
26 g vand | – |
58 g Sweet baby Ray’s Honey Chipotle (0.9 g protein/100g) el. lign. BBQ sauce | 26 |
Hele opskriften indeholder 3 lister, dvs. 75 mg phe.
Sådan gør du
- Varm olien i en gryde.
- Kom løg og hvidløg i, og sauter til de er bløde.
- Hæld væsken fra Jackfruit’en og skær det midterste væk, ligesom kernerne fjernes ved at mase stykkerne mellem fingrene (det giver en del spild).
- Kom jackfruiten i vand, og lad den stå 15-20 min, så lagen trækker ud.
- Hæld den derefter i en si, så den kan dryppe af.
- Mix chili, spidskommen, hvidløgspulver, og brun farin i en skål.
- Kom jackfruit i, og vend det rundt.
- Kom den krydderede jackfruit i gryden, og sauter sammen med løgene i ca. 5 min.
- Pisk barbeque sauce + vand sammen og kom det over jackfruiten.
- Kom låg på, og lad det simre i 20-25 min til det er mørt.
- Fjern låget fra jackfruiten, og skil frugten ad med en gaffel.
- Lad det simre yderligere 5-10 min til barbeque saucen er reduceret.
Server det i en burgerbolle med salat, i en tortilla pandekage med grønt, i et flutes med salat eller coleslaw.