Portobello burger
Dette er en god veggie “bøf” i en burger. Inspireret af Louise Lorang (se http://louisalorang.dk/portobello-burger/)
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
78 g Portobello | 59 |
Rapsolie | |
Kryddersmør | |
13 g smør | 3 |
1 g hvidløg | 2 |
1.5 g Chipotle paste, Santa Maria | 1.5 |
2 g fl. Acacia honning | – |
Portobello bøffen indeholder 2.5 lister, 59 mg phe og 1.6 g protein.
21 g = 1 liste; 3.3 g protein/100g.
Kryddersmør indeholder 1/3 liste, 7 mg phe og 0.2 g protein.
64 g = 1 liste; 0.9 g protein/100g.
Sådan gør du:
- Portobello svampen pensles med olie og grilles på begge sider.
- En burger bolle lunes.
- Skær burger bollen over.
- Smør lidt kryddersmør på den nederste bolle.
- Kom lidt iceberg salat på.
- Kom lidt agurke skiver i.
- Kom resten af kryddersmørret ind i Portobello svampen.
- Læg den oven på salat/agurkeskiverne.
- Kom lidt ketchup på den øverste bolle, og læg burgeren sammen.
- Spis grønt til ved siden af.