Pakora
Pakora er grøntsager hakket i mindre stykker, dyppet i en tynd dej, og derefter friturestegt.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
14 g kartoffel | 11 |
60 g rå blomkål | 48 |
10 g rød peberfrugt | 4 |
12 g løg | 4 |
vand | – |
46 g Finax lavprotein mel | 2 |
1.5 g Garam masala | 7 |
1.5 g stødt koriander | 9 |
1.5 g bagepulver | – |
lidt fint salt | – |
Hele opskriften indeholder 3.5 lister, 85 mg phe og 2.5 g protein.
Sådan gør du:
- Kog kartoflen i letsaltet vand.
- Kom løg, blomkål, den kogte kartoffel og peberfrugt i en foodprocessor, og hak det lidt – det må ikke være pulveriseret, og ikke for groft, men stadig med lidt større dele i.
- Kom de hakkede grøntsager i en skål.
- Bland mel og krydderier i en anden skål.
- Kom forsigtigt vand i melet og rør til dejen er, som en tyk pandekagedej.
- Vend grøntsagerne i.
- Kom dejen (ikke mere end teskefulde; ellers bliver de ikke sprøde) i varm friture og steg dem til de er gyldne.
- Server med Mango Chutney.