Pakora

Pakora

Pakora er grøntsager hakket i mindre stykker, dyppet i en tynd dej, og derefter friturestegt.

Ingredienser

VARE MG PHE
14 g kartoffel  11
60 g rå blomkål  48
10 g rød peberfrugt 4
12 g løg  4
vand
46 g Finax lavprotein mel 2
1.5 g Garam masala 7
1.5 g stødt koriander 9
1.5 g bagepulver
lidt fint salt

 

Hele opskriften indeholder 3.5 lister, 85 mg phe og 2.5 g protein.

Sådan gør du:

  • Kog kartoflen i letsaltet vand.
  • Kom løg, blomkål, den kogte kartoffel og peberfrugt i en foodprocessor, og hak det lidt – det må ikke være pulveriseret, og ikke for groft, men stadig med lidt større dele i.
  • Kom de hakkede grøntsager i en skål.
  • Bland mel og krydderier i en anden skål.
  • Kom forsigtigt vand i melet og rør til dejen er, som en tyk pandekagedej.
  • Vend grøntsagerne i.
  • Kom dejen (ikke mere end teskefulde; ellers bliver de ikke sprøde) i varm friture og steg dem til de er gyldne.
  • Server med Mango Chutney.