Løgbrød
Et lækkert madbrød lavet som et stort brød, eller som kuvertbrød. Min søn elsker løg, så derfor er det krydret og pyntet med løg.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
50 g rå løg ringe | 17.5 |
12.5 g frisk gær | 40 |
200 g vand | – |
3.5 g fint salt | – |
12 g olivenolie | – |
240 g Semper Lavprotein melmix | 36 |
5.5 g FiberHusk | 4 |
1.8 g hvidløgspulver, Santa Maria | 15.3 |
3.5 g løgpulver, Santa Maria | 16.5 |
Hele opskriften indeholder ca. 5 lister, 117 mg phe og 0.7 g protein/100g.
1 liste = 97 g
Sådan gør du:
- Kom vandet i en skål.
- Rør gæren ud i vandet.
- Kom Fiberhusk i, rør og lad det stå ca. 10 min.
- Kom olie, salt og løg – og hvidløgspulver i.
- Rør melet i med en elpisker med dejkroge; rør til dejen er glat.
- Kom dejen i f.eks. en lille springform, muffinsforme eller sæt dem på en plade som boller.
- Kom løgringe oven på ved at trykke dem let ned i dejen.
- Bag brødet i ovnen i ved 200°C i ca. 20 min. Tiden afhænger af ovnen (prøv at stikke i brødet for at se om det er færdigt).
- Tag brødet ud af formen, og lad det bage i yderligere ca. 5-10 min.
- Er det boller eller kuvertbrød man laver, skal de bages i ca. 10-15 min