Lavprotein flødeboller, ca. 11 stk.
Denne opskrift er en blanding af en opskrift fra plantepusherne og en alm. flødebolle opskrift.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
75 g Aquafaba (fra en ds. kikærter) | 37.5 |
Lidt citronsyre eller vinsyre (eller cream of tartar) | – |
75 g + 8 g sukker | – |
37.5 g glukosesirup | – |
37.5 g vand | – |
6 g lakridspulver (6.9 g protein/100g) | 24 |
11 småkager fra f.eks. Mevalia | 0 |
210 Hvid vegansk chokolade, iChoc (0.4 g protein/100g) |
42 |
Gul pulverfarve (til chokoladefarvning) | – |
10 g kokosmel | 34 |
Gul pastafarve | – |
Hele opskriften indeholder 5.5 lister og 3.2 g protein ialt; Dvs. 1 flødebolle = ½ liste.
Sådan gør du
- Åbn en dåse øko kikærter.
- Si 75 g væske direkte ned i en gryde.
- Reducer ca. 30-50% (vores mængde kom ned på 48 g).
- Køl af.
- Pisk Aquafaba med en knivspids citronsyre.
- Pisk til det er helt stift.
- Kom 8 g sukker i, og pisk videre.
- Bland 75 g sukker, 37.5 g vand og 37.5 g glukosesirup i en gryde. Varm op til 118 °C. Brug et sukkertermometer til at holde øje med temperaturen.
- Når det her nået de 118°C, så tages det af varmen, og hældes i Aquafaba-skummet i en tynd stråle, medens der piskes.
- Pisk indtil massen er sej.
- Kom smagsstof i – her har vi brugt lakridspulver, men det kunne have været andre ting.
- Bland det godt sammen.
- Kom det hele i en sprøjtepose og klip et hul i bunden (har man en rund 18 mm tyler, så brug den).
- Sæt småkagerne på et skærebræt eller en bageplade.
- Sprøjt skummet ud på småkagerne.
- Lad dem stå og tørre i ca. 1 time.
- Kom 10 g kokosmel i en pose. Kom lidt gul pastafarve ned i posen og masser farven ind i kokosmelet.
- Smelt den hvide chokolade. Brug en microovn eget skål og varm op i microovnen i små intervaller 10-30 sek. Rør ind imellem.
- Kom chokoladen henover flødebollerne (man kan evt. komme chokoladen i et lille plastbæger og dyppe flødebollen ned i).
- Kom lidt gul kokos i kanten af flødebollen.
- Sæt dem på køl, så chokoladen kan stivne.
NB. man kan evt. erstatte vandet med friskpresset citronsaft, og så lave citronskum.
Frysetørret hindbær kan bruges. Kom det i en minihakker, så det bliver helt findelt, sigt det ned i skummet.
Instant kaffe kan tilsættes….eller bare vaniljekorn.
NBB. iChoc Hvid chokolade kan købes i Søstrene Greene, og gul pulverfarve (fedt opløselig) kan købes hos Specialkøbmanden. Pastafarven (vandopløselig) er fra Føtex.