Lavprotein flødeboller, ca. 11 stk.

Lavprotein flødeboller, ca. 11 stk.

Denne opskrift er en blanding af en opskrift fra plantepusherne og en alm. flødebolle opskrift.

 

Ingredienser

 

VARE MG PHE
75 g Aquafaba (fra en ds. kikærter) 37.5
Lidt citronsyre eller vinsyre (eller cream of tartar)
75 g  + 8 g sukker
37.5 g glukosesirup
37.5 g vand
6 g lakridspulver (6.9 g protein/100g) 24
11 småkager fra f.eks. Mevalia 0
   

210 Hvid vegansk chokolade, iChoc (0.4 g protein/100g)

42
Gul pulverfarve (til chokoladefarvning)
10 g kokosmel 34
Gul pastafarve

 

Hele opskriften indeholder 5.5  lister og 3.2 g protein ialt; Dvs. 1 flødebolle = ½ liste.

 

Sådan gør du

  • Åbn en dåse øko kikærter.
  • Si 75 g væske direkte ned i en gryde.
  • Reducer ca. 30-50% (vores mængde kom ned på 48 g).
  • Køl af.
  • Pisk Aquafaba med en knivspids citronsyre.
  • Pisk til det er helt stift.
  • Kom 8 g sukker i, og pisk videre.
  • Bland 75 g sukker, 37.5 g vand og 37.5 g glukosesirup i en gryde. Varm op til 118 °C. Brug et sukkertermometer til at holde øje med temperaturen.
  • Når det her nået de 118°C, så tages det af varmen, og hældes i Aquafaba-skummet i en tynd stråle, medens der piskes.
  • Pisk indtil massen er sej.
  • Kom smagsstof i – her har vi brugt lakridspulver, men det kunne have været andre ting.
  • Bland det godt sammen.
  • Kom det hele i en sprøjtepose og klip et hul i bunden (har man en rund 18 mm tyler, så brug den).
  • Sæt småkagerne på et skærebræt eller en bageplade.
  • Sprøjt skummet ud på småkagerne.
  • Lad dem stå og tørre i ca. 1 time.
  • Kom 10 g kokosmel i en pose. Kom lidt gul pastafarve ned i posen og masser farven ind i kokosmelet.
  • Smelt den hvide chokolade. Brug en microovn eget skål og varm op i microovnen i små intervaller 10-30 sek. Rør ind imellem.
  • Kom chokoladen henover flødebollerne (man kan evt. komme chokoladen i et lille plastbæger og dyppe flødebollen ned i).
  • Kom lidt gul kokos i kanten af flødebollen.
  • Sæt dem på køl, så chokoladen kan stivne.

NB. man kan evt. erstatte vandet med friskpresset citronsaft, og så lave citronskum.

Frysetørret hindbær kan bruges. Kom det i en minihakker, så det bliver helt findelt, sigt det ned i skummet.

Instant kaffe kan tilsættes….eller bare vaniljekorn.

 

NBB. iChoc Hvid chokolade kan købes i Søstrene Greene, og gul pulverfarve (fedt opløselig) kan købes hos Specialkøbmanden. Pastafarven (vandopløselig) er fra Føtex.