Lagkage lavet af marengsbunde, revet æble og karamelcreme.

Lagkage lavet af marengsbunde, revet æble og karamelcreme.

Bag nogle marengsbunde af Aquafaba og brug dem i denne opskrift.

Ingredienser

VARE MG PHE
3 marengsbunde af Aquafaba (ca. 9 cm i diam, 13 g pr. bund) ca. 34
50 g Schlagfix
18 g Dulche de Leche (karameliseret mælk, Tørsleffs, 5.5 g protein/100g) 49.5
ca. 1/2 syrligt æble 3.5
Lidt sukker
Lidt citronsaft

Opskriften indeholder 3.5 lister og 87 mg phe.

Sådan gør du:

  • Kagen skal først samles, lige inden den skal spises.
  • Pisk Schlagfix.
  • Rør Dulce de Leche i, så der dannes en karamelcreme.
  • Riv æblet, og kom lidt sukker og citronsaft henover.
  • Læg en marengsbund på et lille fad.
  • Kom 1/2 af det revne æble oven på bunden.
  • Læg 1/2 af cremen oven på.
  • Kom en bund hen over, og kom æble og karamelcreme på.
  • Kom den sidste bund på.
  • Pynt med lidt pisket Schlagfix og knuste flødekarameller (Nørregade) eller lidt vaniliefudge klippet i små stykker.

En variant: Bland lidt hindbærmarmelade med pisket Schlagfix, og brug det til at komme imellem bundene.

Man kan også nøjes med 2 bunde.