Jordbærtærte
Sommer betyder jordbærtærte. Denne kan min søn godt lide, og den ligner rigtigt meget en ganske alm. jordbærtærte.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
Mørdej | |
25 g smør | 6 |
24 g Loprofin melmix | 2.5 |
24 g Chufamel | 14.5 |
1 g FiberHusk | 1 |
17 g flormelis | – |
1 g Loprofin æggeerstatning | 0 |
6 g vand til æggeerstatning | – |
1-2 dr. mandelessens | – |
Lidt lavprotein chokolade | ? |
17.5 g kagecremepulver, Dr. Oetker | – |
50 g Loprofin mælk | 5 |
23 g pisket flødeskum | 25 |
Jordbær i halve/kvarte | ? |
Hele opskriften indeholder 2.5 lister, 61 mg phe og 2.2 g protein.
Sådan gør du:
Mørdej:
- Bland Loprofin melmix, Chufamel, FiberHusk og sigtet flormelis.
- Kom smørret i, og skær det i små stykker.
- Tilsæt æggeerstatning udrørt i vand, kom et par dr. mandelessens i og saml dejen.
- Varm ovnen til 175°C
- Klip bagepapir i størrelse med tærteformen (lille tærte form, diam. = 13 cm)
- Rul dejen ud, og tryk den ned i tærteformen.
- Bag tærtebunden i ca. 10-15 min, måske længere, afh. af ovnen. Hold øje med den.
- Medens tærten er varm, kommes fint hakket lavprotein chokolade på, som smelter og smøres ud.
- Medens kagen afkøler, røres kagecremen.
- Bland Loprofin mælk og kagecremepulver.
- Pisk piskefløden og bland den færdige creme i.
- Når tærten er helt afkølet, kommes fløde/creme blandingen ovenpå kagen.
- Kagen pyntes med halve eller kvarte jordbær.
- Serveres på terrassen i godt selskab.