Gulerodshummus

Gulerodshummus

En lækker hummus som enten kan bruges som dip med rå grøntsager,  i en sandwich med grillet grønt….  


Ingredienser

 

VARE MG PHE
350 g gulerødder 63
5 g hvidløg 9
olivenolie
flagesalt
citronsaft
spidskommen ?
Evt. 5.5 g tahin (sesampasta) 23 g protein/100g 63


Hele retten (med tahin) indeholder ca. 5.5 lister, 4.0 g protein, 143.5 mg phe. 1 liste svarer ca. til 38 g. Ca. 2.0 g protein/100g.   Hele retten (uden tahin) indeholder ca. 3.0 lister, 2.8 g protein, 72.0 mg phe. 1 liste svarer ca. til 69 g. Ca. 1.4 g protein/100g.  


Sådan gør du

  • Sæt ovnen på 225°C.
  • Skræl og skær gulerødderne og hvidløg i mindre stykker.
  • Læg gulerødder og hvidløg på en bageplade med bagepapir og kom olivenolie over + flagesalt.
  • Bag det i nederste del af ovnen i ca. 30 min til gulerødderne er møre.
  • Lad det køle lidt af.
  • Mix det hele I en foodprocessor og smag til med spidskommen, citronsaft (og evt. tahin), og tilsæt evt. lidt ekstra olivenolie til man har en passende konsistens.
  • Smag til med salt og peber.