Gulerodshummus
En lækker hummus som enten kan bruges som dip med rå grøntsager, i en sandwich med grillet grønt….
Ingredienser
VARE | MG PHE |
350 g gulerødder | 63 |
5 g hvidløg | 9 |
olivenolie | – |
flagesalt | – |
citronsaft | – |
spidskommen | ? |
Evt. 5.5 g tahin (sesampasta) 23 g protein/100g | 63 |
Hele retten (med tahin) indeholder ca. 5.5 lister, 4.0 g protein, 143.5 mg phe. 1 liste svarer ca. til 38 g. Ca. 2.0 g protein/100g. Hele retten (uden tahin) indeholder ca. 3.0 lister, 2.8 g protein, 72.0 mg phe. 1 liste svarer ca. til 69 g. Ca. 1.4 g protein/100g.
Sådan gør du
- Sæt ovnen på 225°C.
- Skræl og skær gulerødderne og hvidløg i mindre stykker.
- Læg gulerødder og hvidløg på en bageplade med bagepapir og kom olivenolie over + flagesalt.
- Bag det i nederste del af ovnen i ca. 30 min til gulerødderne er møre.
- Lad det køle lidt af.
- Mix det hele I en foodprocessor og smag til med spidskommen, citronsaft (og evt. tahin), og tilsæt evt. lidt ekstra olivenolie til man har en passende konsistens.
- Smag til med salt og peber.