Friske rispapirsruller
En god ret til picnic kurven.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
Rispapir | |
Lidt mynte -og basilikum blade | |
Lidt forårsløg i tynde strimler | |
Lidt peberfrugt i tynde strimler | |
Lidt gulerod i tynde strimler | |
Lidt agurk i tynde strimler | |
Lidt salat i tynde strimler | |
Marianade | |
½ rød chili, hakket meget fint | |
3 g presset hvidløg | |
1 tsk. sukker | |
3 spsk limesaft | |
1 spsk sojasauce, Kikkoman |
Jeg har ikke nogle mål for hvor meget en rulle indeholder af phenylalanin, men det er ikke ret meget.
Sådan gør du:
- Vask grøntsagerne, og skær dem i meget tynde strimler.
- Bland marinaden
- Kom en plade rispapir i lidt lunkent vand til den bliver blød.
- Kom den op på et glat skærebræt.
- Læg nogle plade mynte og basilikum på midten af rispapiret.
- Kom så lidt kom derefter lidt af alle grøntsager på ovenpå.
- Dryp nogle få dråber marinade over.
- Fold rispapirsiderne ind.
- Rul derefter rispapiret sammen – så stramt det lader sig gøre uden det går itu.
- Lav et skråt snit midt på rulle, så man får to ruller ud af en rispapirsplade.
- Server med sød chilisovs til at dyppe rullen i.