Fish’n’chips med Vitafriends
Denne opskrift er en blanding af en Vitafriends opskrift (UK) og en opskrift fra en vegansk kogebog, der hedder “FRI”.
Her er det serveret med pastasalat og ovnbagt butternut squash.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
145 g banan blomst (ds, saltlage) | 83 |
50 g FATE All purpose flour | 3 |
100 g Havredrik el. lign. | 15 |
1.5 g Loprofin æggeerstatning | – |
stærk paprika | – |
salt, peber | – |
Fritureolie | – |
Hele retten indeholder 4 lister, 2.7 g protein.
Sådan gør du
- Dræn lagen fra bananblomsterne.
- Fold et viskestykke omkring dem, og læg et spækbræt ovenpå, så overskydende væske drænes fra. Lad dem ligge i pres i ca. 10-15 min.
- Bland FATE mel, havredrik, æggeerstatning, salt, peber og krydderi – vi brugte stærk paprika.
- Tag bananblomsterne ud af klædet, og vend dem i paneringen.
- Sørg for, at de er godt dækket af panering.
- Steg dem i olie til de er gyldne og sprøde.
- Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Server som en fiskefilet med remoulade, som fish’n’chips, i en burger eller på et stk. brød.