Fastelavnsbolle lavet af vandbakkelsesdej, ca. 5 stk.
Et sidste bud på årets fastelavnsbolle – lidt inspireret af Mette Blomsterberg.
Opskriften på vandbakkelsesdejen er fra www.pkuconnect.dk.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
200 g vand | – |
40 g AMA margarine til bagning | 0 |
62 g Loprofin melmix | 6.2 |
10 g Loprofin æggeerstatning | 0.5 |
32 g vand (til æggeerstatning) | – |
Creme til fyld | |
75 g Loprofin mælk | 7.5 |
23 g Kagecreme fra Dr. Oetker (0 g protein/100g) | 0 |
Cremet hindbærmarmelade fra Den Gamle Fabrik, (0.6 g protein/100g) | ? |
Schalgfix på dåse, (0 g protein/100g). | – |
Flormelis og evt. lidt tørrede hindbær | – |
Vandbakkelsesdej og creme indeholder 0.6 lister, 0.6 g protein og 16 mg phe.
Sådan gør du:
- Kom vand og margarine i en gryde og bring det i kog.
- Tag gryden af varmen, og rør melet i.
- Sæt det på varmen igen, og bag det igennem et øjeblik.
- Tag gryden af og lad det køle lidt.
- Pisk imedens æggeerstatning og vand sammen.
- Når dejen har kølet lidt af, piskes æggerstatning/vand mixet i dejen.
- Sæt dejen på en bageplade med skeer.
- Lav ca. 5 boller.
- Bollerne flyder lidt ud og hæver ikke op, som alm. vandbakkelse.
- Bag ved 220 °C i ca. 30-40 min afhængig af ovnen.
- Hold øje med farven.
- Tag dem ud, og køl bollerne af.
- Lige inden servering flækkes bollerne.
- Læg lidt creme i hver bolle.
- Kom lidt hindbær syltetøj i.
- Slut af med Schlagfix.
- Læg den øverste del af bollen på igen.
- Sigt flormelis henover og evt. lidt tørrede hindbær.
Variation:
- Kom æblemos eller sveskekompot i.
- Knus lidt makroner i Schlagfixen.
- Lav hindbærskum ud af Schlagfix og hindbærsyltetøj.
- Kom remonce (sukker, smør og evt. lidt mandelessens i).