Cassava chips

Cassava chips

Lækre sprøde chips lavet af cassava, der indeholder mindre protein end kartofler.

Kartoffel chips er irriterende! Ligesom pommes frites indeholder de for meget phenylalanin. Man kan også lave chips ud af cassava rod. Vi har købt nogle cassava chips hos en asiatisk købmand i Malmø. Har ikke været i København og kigget dér! I USA kunne man også købe Cassava chips i nogle supermarkeder. Fantastisk!

En meget vigtig kommentar er, at cassava rod er giftig i rå tilstand. Den skal tilberedes forsvarligt, og man må ikke smage på den i rå tilstand.

Ingredienser

VARE MG PHE
192 g cassava rod 50

Hele opskriften indeholder 2 lister.

Sådan gør du

  • Skær den brune skræl af med en skarp kniv.
  • Brug en mandolin til at skære ultratynde skiver.
  • Steg chipsene i olie til de er gyldne og sprøde.
  • Drys med salt og evt. dit ynglings krydderi.
  • Lad dem dryppe af på noget køkkenrulle.