Butternut squash sauce

Butternut squash sauce

Denne sauce er god til pasta eller kartoffelmos, eller som tilbehør til svitset grønt. Kan sagtens spises af hele familien.

Ingredienser

VARE MG PHE
454 g Butternut squash 182
150 g havrefløde (Oatly Imat 13%) 75
Rapsolie
4 g hvidløg 7.5
Salt og peber

 

Hele opskriften indeholder 10.5 lister. ca. 47 g = 1 liste.

Ca. 1.3 g protein/100g.

Sådan gør du:

  • Sæt ovnen på 220°C
  • Skræl butternut squash’en og fjern kernerne.
  • Skær squashen i tern ca. 3 cm.
  • Spred ternerne ud på et bagepapiret.
  • Kom olie over, og bland det godt rundt.
  • Bag i ovnen i ca. 15-20 min.
  • Ternerne skal blive bløde, men ikke få farve.
  • Køl butternut squashen et øjeblik.
  • Kom dem op i en foodprocessor sammen med havrefløde + salt og peber.
  • Mix til en fin pure.
  • Rens hvidløg.
  • Kom lidt olie i en gryde.
  • Svits hvidløget her i, og kom butternut squash pureen op i gryden.
  • Varm den godt igennem, og server den med pasta eller som sovs til en vegetarbøf og grønt.