Butternut squash sauce
Denne sauce er god til pasta eller kartoffelmos, eller som tilbehør til svitset grønt. Kan sagtens spises af hele familien.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
454 g Butternut squash | 182 |
150 g havrefløde (Oatly Imat 13%) | 75 |
Rapsolie | – |
4 g hvidløg | 7.5 |
Salt og peber | – |
Hele opskriften indeholder 10.5 lister. ca. 47 g = 1 liste.
Ca. 1.3 g protein/100g.
Sådan gør du:
- Sæt ovnen på 220°C
- Skræl butternut squash’en og fjern kernerne.
- Skær squashen i tern ca. 3 cm.
- Spred ternerne ud på et bagepapiret.
- Kom olie over, og bland det godt rundt.
- Bag i ovnen i ca. 15-20 min.
- Ternerne skal blive bløde, men ikke få farve.
- Køl butternut squashen et øjeblik.
- Kom dem op i en foodprocessor sammen med havrefløde + salt og peber.
- Mix til en fin pure.
- Rens hvidløg.
- Kom lidt olie i en gryde.
- Svits hvidløget her i, og kom butternut squash pureen op i gryden.
- Varm den godt igennem, og server den med pasta eller som sovs til en vegetarbøf og grønt.