Butternut squash risotto med champignon

Butternut squash risotto med champignon

Risotto går man aldrig galt i byen med. Smager altid godt!

Ingredienser

VARE MG PHE
222 g grøntsagsbouillon, Oscar (færdigblandet) 18
22 g løg 7.5
2 g presset hvidløg 3.5
75 g Butternut squash 30
8 g olivenolie
67 g Loprofin ris 9
6 g Creme Bonjour med hvidløg (2.7 g protein/100g) 8
Tørret rosmarin ?
Lidt chiliflager ?
11 g smør 3
Lidt salt
95 g champignon 66.5

 

Hele opskriften indeholder 6 lister, ca. 150 mg phe og 1.4 g protein/100g.

1 liste = ca. 58 g

Sådan gør du:

  • Bag butternut squashen (skåret i et par lidt større stykker) i ca. 15-20 min ved 200°C.
  • Pil og hak løget, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
  • Kog noget vand, og bland bouillonen (6 g grøntsagsbouillon, Oscar (6,1 g protein/100 g) + 216 g kogende vand).
  • Svits løg og hvidløg i olien til de er bløde.
  • Tilsæt risene og rør. Risene må ikke brænde fast til bunden.
  • Tilsæt lidt bouillon ad gangen og rør. Skru lidt ned for varmen.
  • Kom låget på.
  • Bouillonen tilsættes lidt og lidt. Det skal koge imellem tilsætningerne.
  • Rør ofte.
  • Fortsæt indtil risene er cremede og kogte (ca. 10 min).
  • Svits champignonerne på en pande først uden smør. Når væsken er dampet af, kommes lidt smør på panden, og svampene ristes.
  • Tag gryden af varmen, og tilsæt den bagte butternut squash, de stegte champignon, smør og cremeost.
  • Smag til med lidt salt, chiliflager og tørret rosmarin.