Brændende kærlighed
Denne ret er fra kogebogen “Flere kødfrie dage”
Ingredienser
VARE | MG PHE |
226 g rødbeder | 36 |
91 g rødløg | 31 |
2.5 g hvidløg | 4.5 |
9 g smør | 2 |
Lidt tørret timian | – |
Lidt purløg | – |
Salt og peber | – |
Hele retten indeholder 3 lister, 5.5 g protein, 75 mg phe.
Sådan gør du
- Skræl rødbederne, og skær dem i ca. 1½ cm store tern.
- Pil løg og hvidløg, og hak dem groft.
- Smelt smørret på en stor pande, og lad det brune af.
- Tilsæt rødbeder, løg, hvidløg og timian, og sauter ved lav varme under omrøring til rødbederne er møre, og løgene er karamelliserede.
- Det tager ca. 30 min afh. af varmen.
- Krydr med salt og peber.
- Server ovenpå Loprofin kartoffelmos og pynt med purløg.