Aubergine gullash

Aubergine gullash

En lækker efterårsret – kan spises af hele familien.

Ingredienser

VARE MG PHE
Olivenolie til at stege i
375 g aubergine i tern ca. 1 cm x 1 cm 154
73 g gul peberfrugt 29
139 g fint hakket løg 49
12 g presset hvidløg 22
10 g Finax lavprotein mel 0.5
390 g hakket fl. tomat (ds.) 129
500 g bouillon (10 g Oscars grøntsagsbouillon + 490 g kogende vand) 75
14.5 g sød paprika 75
2.5 g røget paprika 16
1 g tørret timian 5
1 laurbærblad
451 g rå kartoffel i tern, 1 cm x 1 cm 347
7 g sukker
26 g Kikkoman sojasauce (10 g protein/100g) 130
½ tsk. flydende røg
Salt og peber

 

Hele opskriften indeholder 41 lister, 1030 mg phe og 1.5 g protein/100g.

1 liste = ca. 44 g (afh. af kogningen).

Sådan gør du:

  • Kom olivenolie i en gryde, så det dækker bunden.
  • Når olien er varm, kommes aubergine ternen i.
  • Sauter til de er let brune – ca. 10 min.
  • Kom peberfrugt, løg og hvidløg i.
  • Fortsæt med at sautere indtil løg og peberfrugt er bløde (ca. 5 min)
  • Strø mel over grøntsagerne.
  • Rør jævnt indtil alle grøntsager er dækket af mel.
  • Kom flået tomat, bouillon, sød paprika, røget paprika, timian, laurbærblad, kartofler, sojasauce, sukker og flydende røg i.
  • Bring det i kog, og lad det derefter simre utildækket i ca. 20 min.
  • Kartoflerne skal være kogt.
  • Fjern gryden fra varmen, og smag til med salt og peber.
  • Fjern laurbærbladet.
  • Server med Loprofin kartoffelmos.

Aubergine gullash