Aubergine gullash
En lækker efterårsret – kan spises af hele familien.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
Olivenolie til at stege i | – |
375 g aubergine i tern ca. 1 cm x 1 cm | 154 |
73 g gul peberfrugt | 29 |
139 g fint hakket løg | 49 |
12 g presset hvidløg | 22 |
10 g Finax lavprotein mel | 0.5 |
390 g hakket fl. tomat (ds.) | 129 |
500 g bouillon (10 g Oscars grøntsagsbouillon + 490 g kogende vand) | 75 |
14.5 g sød paprika | 75 |
2.5 g røget paprika | 16 |
1 g tørret timian | 5 |
1 laurbærblad | – |
451 g rå kartoffel i tern, 1 cm x 1 cm | 347 |
7 g sukker | – |
26 g Kikkoman sojasauce (10 g protein/100g) | 130 |
½ tsk. flydende røg | – |
Salt og peber |
Hele opskriften indeholder 41 lister, 1030 mg phe og 1.5 g protein/100g.
1 liste = ca. 44 g (afh. af kogningen).
Sådan gør du:
- Kom olivenolie i en gryde, så det dækker bunden.
- Når olien er varm, kommes aubergine ternen i.
- Sauter til de er let brune – ca. 10 min.
- Kom peberfrugt, løg og hvidløg i.
- Fortsæt med at sautere indtil løg og peberfrugt er bløde (ca. 5 min)
- Strø mel over grøntsagerne.
- Rør jævnt indtil alle grøntsager er dækket af mel.
- Kom flået tomat, bouillon, sød paprika, røget paprika, timian, laurbærblad, kartofler, sojasauce, sukker og flydende røg i.
- Bring det i kog, og lad det derefter simre utildækket i ca. 20 min.
- Kartoflerne skal være kogt.
- Fjern gryden fra varmen, og smag til med salt og peber.
- Fjern laurbærbladet.
- Server med Loprofin kartoffelmos.